Tips voor je CV

Tips voor je CV

Als je gaat solliciteren heb je een CV nodig, bedrijven kunnen zo zien wie jij bent en wat je vaardigheden zijn. Belangrijk is daarom ook dat je CV helemaal in orde is. Hieronder staan een aantal tips voor het maken van een goed CV.
 
#1. Maximaal 2 A4tjes
Zet alleen de relevante informatie in je cv. Hou het kort en krachtig. Het kan verleidelijk zijn om zo veel mogelijk op te schrijven om veel raakvlakken te hebben, maar 2 A4tjes is echt genoeg om al je ervaring en vaardigheden te melden.

#2. Maak je CV passend voor de functie
Elke vacature stelt andere eisen aan kandidaten, de werkgever wil weten aan welke van deze eisen jij voldoet. Dus maak een basis CV die je bij elke nieuwe sollicitatie aan kan passen naar wat het bedrijf waar je gaat solliciteren zoekt. Je kan op deze manier precies laten zien waarom jij bij deze baan past.

#3. Visueel aantrekkelijk
Een bedrijf krijgt soms een hele stapel CV’s om doorheen te werken, een zwart-wit papiertje kan verloren gaan tussen alle andere papieren. Kies een ontwerp voor je CV met kleur en een leuke lay-out, op deze manier valt je CV op. Bovendien kan je met het ontwerp van je CV op een creatieve manier een idee geven van wie jij bent. Maar hou het wel overzichtelijk en netjes.

#4. Houd het professioneel
Al heb je misschien een hele mooie foto van jezelf op het strand in Griekenland, dit hoort niet op je CV. Een goeie foto voor op je CV heeft een verzorgde professionele uitstraling en het liefst een glimlach. Een foto is niet verplicht, maar vaak willen werkgevers wel zien wie jij bent en hoe je eruitziet. Ook is het handig om je CV een keer extra te checken op taalfouten of raar geformuleerde zinnen. Daarnaast horen afkortingen en sms-taal ook niet in een CV. Kijk ook even naar het e-mailadres wat je gebruikt, dat het niet een e-mailadres is zoals ajax_xxx@hotmail.com. Een professioneel e-mailadres ziet er bijvoorbeeld zo uit: voornaamachternaam@provider.nl. Je CV is vaak de eerste indruk die een werkgever van jou krijgt dus het is belangrijk dat je wat extra aandacht eraan besteed.

#5. Zorg voor complete informatie
Controleer je CV nog een keer of alle contactgegevens kloppen en of je eventueel een link hebt naar je socialmedia accounts. Check ook of dat de tijdlijn geen gaten heeft. Je CV zou een kloppend verhaal moeten zijn waar je werkgever kan zien wat je de afgelopen jaren hebt gepresteerd.

Mocht je nog twijfelen of je CV goed in orde is voor het vinden van jouw droombaan? Kom vooral een keer langs en wie weet vind je jouw droombaan wel met onze hulp!

CV Template

Solliciteren?
Wij helpen je graag!

Download hier gratis een CV Template. Alleen nog je gegevens invullen en je bent klaar!
© 2024 Doen Personeel  - Privacy & Cookies