Werken in de logistiek

Werken in de logistiek

Ervaring of niet, in de logistiek is altijd een geschikte baan te vinden. Het mooie aan deze sector is de diversiteit die het met zich meebrengt. Wanneer je de juiste houding hebt, helpt DOEN! Personeel je graag verder.

Logistiek, wat is dat eigenlijk?


De logistieke sector is een breed begrip. In hoofdlijnen kun je het bekijken als een goederenstroom van A tot Z. Denk hierbij aan verzamelen, opslag, inpakken, versturen en vervoer. Je hebt vast wel eens via internet besteld. Wanneer je jou bestelling voltooid, is deze onderdeel van de logistieke ketting, deze zit als volgt in elkaar:

'Na het plaatsen van jouw bestelling komt deze binnen bij een orderverwerker, welke de bestelling doorstuurt naar de orderpicker in het magazijn. De orderpicker pakt het juiste artikel en brengt deze naar de inpakker, welke de bestelling (je raadt het al) inpakt. De pakketten van jou en al jouw medebestellers worden verzameld op een pallet, welke door de heftruckchauffeur naar de laaddock wordt gereden. Een chauffeur brengt de pallet vervolgens naar een postsorteercentrum, waarbij de pallet wordt gelost en ingedeeld op de route van de koeriers. Binnen 24 uur heb jij je bestelling binnen, allemaal dankzij deze logistieke ketting.'

Salaris en toekomst


Zoals je kan lezen is de logistieke sector een erg brede sector, welke niet uit één functie bestaat. Dit veroorzaakt ook dat de salarissen in deze sector erg uiteenlopen, mede door de verschillende CAO’s. Wij van DOEN! Personeel gaan graag met je in gesprek om te kijken wel functie, en dus welke CAO, er past bij jouw kwaliteiten.
De toekomst van de logistiek is rooskleurig. Door de toename van het aantal webshops is het een markt die nog steeds explosief stijgt. Daarnaast is het een mooie sector wanneer je de ambitie hebt door te groeien. Bijvoorbeeld van Orderpicker tot Supervisor bij het warehouse!

Onze vakgebieden


DOEN! Personeel is sterk vertegenwoordigd in een aantal specialismen. Wij kennen deze markten door en door en weten wat er te krijgen is. Benieuwd naar onze expertise? Bekijk ze hier per vakgebied.


Onze top werkgevers:


Bekijk hier onze mooiste opdrachtgevers en hun vacatures.

© 2024 Doen Personeel  - Privacy & Cookies