logo Breevaart Personeel

Werken in de logistiek

Werken in de logistiek

Tijd om je loopbaan in de versnelling te zetten? Dit is hét moment! Of je nu op zoek bent naar je eerste baan in de logistiek of al de nodige werkervaring hebt. Bij DOEN! Personeel helpen we jou graag verder! Het mooie aan deze sector is dat er veel diversiteit is en dat er ook mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld tijdens schooltijden te werken. Iedereen kan meewerken met de juiste houding!

Logistiek, wat is dat eigenlijk?


De logistieke sector is een breed begrip. In hoofdlijn zou je kunnen zeggen dat er een goederenstroom is die op veel vlakken uitgevoerd moet worden. Denk hierbij aan vervoer, opslag, verzamelen, versturen en inpakken.
Stel je voor. Je besteld achter je computer op een website van Bol.com een nieuw gereedschapsset. Al in het bestelsysteem betreedt je de logistieke ketting, want je wilt natuurlijk weten of het snel geleverd kan worden en daarom moet het voorraadsysteem bij jou winkel wel kloppen. Na het plaatsen van je bestelling komt deze binnen bij een orderverwerker en deze stuurt per tablet de order naar de orderpicker in het magazijn. Deze haalt het artikel op bij de betreffende stelling en brengt deze naar de inpakker, jou gereedschapset wordt dan netjes verpakt, de doos wordt voorzien van een adressticker. Alle pakketten worden verzameld op een pallet die de heftruckchauffeur vervolgens naar het laaddock rijd waar een chauffeur met oplegger klaar staat om de zending naar het postsorteercentrum te brengen. Bij aankomst wordt de verzamelpallet gelost, verdeeld en ingedeeld op de route van de koerier. Binnen 24 uur staat de koerier aan jou deur en jij kan je gloednieuwe gereedschapsset in ontvangst nemen.

Dit is in het kort zomaar een logistiek proces waarbij we al veel diverse functies tegenkomen.

Salaris en toekomst


Wij kunnen je uitstekend helpen met het vinden van de betere betaalde logistieke banen. Binnen de logistiek zijn er veel verschillende CAO's maar geen nood, wij kennen ze allemaal en weten wat er gebeurt in de sector. Ook het toekomstperspectief is uitstekend omdat de markt nog steeds explosief stijgt in Nederland. Met name door de opkomst en ontwikkeling van de webshops en pakketbezorging is er enorm veel vraag naar logistiek medewerkers. Als je de ambitie hebt om door te groeien kun je denken aan floormanager of warehouse supervisor. Maar ook supplychain manager  of administratief medewerker behoort tot de mogelijkheden.

Onze vakgebieden


DOEN! Personeel is sterk vertegenwoordigd in een aantal specialismen. Wij kennen deze markten door en door en weten wat er te krijgen is. Benieuwd naar onze expertise? Bekijk ze hier per vakgebied.


Onze top werkgevers:


Bekijk hier onze mooiste opdrachtgevers en hun vacatures.

© 2022 Doen Personeel  - Privacy & Cookies