logo Breevaart Personeel

Werken in de Bouw

Werken in de Bouw

Timmermannen, bouwlieden, betonwerkers of wegenbouwers. Een branche met veel dynamiek en specifieke vakkennis. In ons werkgebied werken we voor de betrouwbare aannemingsbedrijven uit het MKB en voorzien hen iedere keer weer van vast personeel. Zowel woning en utiliteitsbouw maar ook zeker in de civiele techniek en de GWW. De werkgelegenheid is groot en er is een groot tekort aan vakmensen. Dus wil je je verder ontwikkelen in deze branche dan ben je verzekerd van een langdurige baan.

Kennismaken


Als nieuwkomer zonder ervaring is het soms lastig om precies te begrijpen hoe de bouwwereld in elkaar steekt. Er zijn legio verschillende functies en mogelijkheden. Wij kunnen je alles vertellen over de diversiteit in de branche maar ook over het toekomstperspectief, opleidingen en groeimogelijkheden. Ben je benieuwd hoe het is om in de bouwwereld aan de slag te gaan? Dan is het ook mogelijk om via ons een aantal bedrijven te selcteren waar je een proefdag mee mag werken. Op die manier kun je veel beter ontdekken of deze wereld bij je past.

Geld en voorwaarden


Uiteraard ben je benieuwd wat de salarismogelijkheden zijn. Omdat de bouwwereld enorm breed is met veel verschillende takken van sport is dat wat lastig neer te zetten. Maar bedrijven in de bouwsector hanteren de landelijke CAO's die zeer gunstig zijn te noemen. Beloning, toeslagen, pensioen en vrije dagen zijn erg goed geregeld.

In de nieuwbouw en verbouw wordt gebruik gemaakt van de Bouw CAO. Deze CAO behoort tot de beste van Nederland en voorziet een goed pakket aan voorwaarden voor de bouwarbeider, maar ook voor het ondersteunend en staf personeel. De salarissen starten ongeveer bij € 14,50 bruto per uur en kunnen oplopen tot € 22,- voor een vakvolwassen voorman.
Daarnaast wordt er in de GWW sector gebruik gemaakt van de LEO GWW CAO en voor schilders het Cao voor het Schilders- Afwerkings- Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG)

Onderverdeling


De Bouwsector wordt veelal onderverdeeld in de volgende deelsectoren:
  • Nieuwbouw en renovatie woning en utiliteistbouw
  • Afwerking zoals schilders en tegelzetters
  • Grond- weg en waterbouw (GWW)

Onze vakgebieden


DOEN! Personeel is sterk vertegenwoordigd in een aantal specialismen. Wij kennen deze markten door en door en weten wat er te krijgen is. Benieuwd naar onze expertise? Bekijk ze hier per vakgebied.


Onze top werkgevers:


Bekijk hier onze mooiste opdrachtgevers en hun vacatures.

Vacatures

Bekijk alle vacatures
© 2022 Doen Personeel  - Privacy & Cookies