Sollicitatietips!

Sollicitatietips!

Ok, het is zover. Onze recruiters hebben een bedrijf gevonden waar je een goede kans maakt om aan de slag te gaan. Het is belangrijk om je daar goed op voor te bereiden! Onze recruiters hebben al veel voor je gedaan, maar nu is het aan jou! Daarom hebben we een aantal tips opgeschreven waar jij je voordeel mee kan doen.

#1 Wees jezelf
Je wilt natuurlijk je beste beentje voor zetten, maar het is wel belangrijk om daarbij jezelf te blijven. Jezelf anders presenteren leidt tot ongemak bij jezelf en ook bij je gesprekspartner, waardoor deze al snel aanvoelt dat er iets niet klopt. Daarom: Wees jezelf, we hebben je geselecteerd op basis van wie jij werkelijk bent, niet op iemand die je moet zijn!

#2 Ga verzorgd naar het gesprek
Wanneer jij netjes gekleed en verzorgd naar je sollicitatiegesprek gaat, dan ben je er zeker van dat je eerste beoordeling gelijk goed valt. Daarnaast voel je je vaak ook beter op je gemak als je weet dat je je representatief hebt gekleed. Probeer vooraf na te denken welke kleding je prettig vindt en combineer dat met de baan waar je op solliciteert. Ga je op gesprek voor een functie als consultant, kleed je daar dan ook naar. Wanneer je solliciteert naar een magazijnfunctie, dan volstaat nette casual kleding. Probeer niet het randje op te zoeken! De baard is geschoren en tatoeages bedek je; niet om ze te verbergen, maar om te laten zien dat je je aanpast aan het bedrijf waar je mogelijk een visitekaartje wordt.

#3 Wees voorbereid
Zorg dat je goed weet wat het bedrijf allemaal doet. Onze accountmanagers vertellen je vooraf al veel informatie over het bedrijf, maar zorg dat je bijvoorbeeld net even meer weet door je in te lezen op de website. Verdiep je daarnaast in de materie waar het bedrijf zich mee bezig houdt, en bekijk welke producten en/of diensten er worden aangeboden.

#4 Je houding
Jouw persoonlijke houding bepaalt voor een groot deel de uitkomst van de sollicitatie. Let op je zithouding, zak niet onderuit en wees alert op degene die het gesprek afneemt. Wees kalm en probeer zelfverzekerd te zijn, durf ook dingen te vragen. Dit laat zien dat je interesse hebt in het bedrijf.
Praat zeker nooit negatief over je vorige werkgevers, dit geeft onbedoeld een negatief beeld over jou.

#5 Vragen
Uiteraard zal degene waar je het gesprek mee gaat voeren jou een aantal vragen stellen. De vragen die je kan verwachten zijn 'Waarom zou je deze baan willen?' en 'Waarom denk je geschikt te zijn voor deze baan?'. Denk hier vooraf goed over na zodat je een sterk antwoord paraat hebt. Wees ook niet bang om zelf je vragen te stellen over het bedrijf en de werkzaamheden.

Mocht je er tegenop zien, bel dan gerust even met iemand van ons kantoor. Ze helpen je dolgraag op weg en kunnen je goed voorbereiden op het gesprek.

Verdien €100 netto!

Als wij iemand plaatsen uit jouw netwerk...
Dan verdien jij € 100,- netto wanneer deze persoon meer dan 1 maand voor ons werkt. Snel verdiend!!!

© 2024 Doen Personeel  - Privacy & Cookies