VCA (Basis & VOL)

Academy

VCA (Basis & VOL)

vca


Basis VCA


Met een B-VCA-diploma laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Deze basiskennis vergroot zowel de eigen veiligheid als die van de mensen met wie je werkt. je kent de wet- en regelgeving, kunt gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weet hoe je deze kunt voorkomen. Kortom: met B-VCA laat je zien dat je weet wat er van je verwacht wordt.

B-VCA is bedoeld voor iedereen die risicovol werk doet of in een risicovolle omgeving werkt en is verplicht voor iedereen die bij een VCA-gecertificeerd bedrijf aan de slag gaat. Het gaat het om vaste én tijdelijke medewerkers, inclusief zzp’ers en stagiairs. Voor medewerkers in de groenvoorziening is er B-VCA Groen: een variant van B-VCA die extra ingaat op de risico’s waarmee medewerkers in de groenvoorziening te maken krijgen.

VOL-VCA


Met een VOL-VCA-diploma laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu en dat je deze kennis kunt toepassen. Zo vergroot je zowel uw eigen veiligheid als die van de mensen aan wie je leiding geeft. Je kent de wet- en regelgeving, kunt gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weet hoe je deze kunt voorkomen. Ook ben je een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Kortom: met VOL-VCA laat je zien dat je weet wat er van je verwacht wordt.

VOL-VCA behandelt dezelfde onderwerpen die bij B-VCA aan bod komen, maar dan bekeken vanuit de operationeel leidinggevende. VOL-VCA vraagt vergeleken met B-VCA op onderdelen meer kennis. Ook is die kennis meer toepassingsgericht. Zo moet je niet alleen weten wat veilig gedrag is, maar moet je ook weten hoe je dat kunt stimuleren. En moet je niet alleen weten wat een taakrisicoanalyse is, maar ook wanneer je die moet uitvoeren of bijstellen.

VOL-VCA is bedoeld voor operationeel leidinggevenden en zzp'ers die als onderaannemer bij een VCA-gecertificeerd bedrijf werken. Het gaat het om vaste én tijdelijke medewerkers.

Studie


Leren voor het examen doe je thuis. Wij verzorgen een uitstekend lespakket met een theorieboek en een voucher met examenvragen voor de online leeromgeving.

Lesonderdelen


1. Regelgeving en veiligheidsregels
2. Veilig werken en overleg
3. Preventie
4. Werkplek
5. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
6. Arbeidsmiddelen
7. Gevaarlijke stoffen
8. Elektriciteit
9. Brand en explosie
10. Ongevallen
11. Noodsituaties


Examen


Wij werken samen met één van de grootse aanbieders van VCA examens in Nederland waardoor we scherp kunnen inkopen en we de beschikking hebben over 50 examenlocaties door heel Nederland.

Kosten


Theorieboek en voucher voor online vragen: € 55,-
Examen kosten: € 125,-
Korting voor medewerkers van DOEN! Perosneel: € 50,- op het examen

Je kunt als werknemer van DOEN! ook in aanmerking komen voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding van deze opleiding. Wanneer je het certificaat nodig hebt voor de uitvoering van je werk dan nemen wij deze kosten volledig voor onze rekening.
DOEN! Academy logo

Wij investeren in jou!

  • Praktijkopleidingen
  • Veiligheids Certificaten
  • Ontwikkelingstrainingen
  • Weerbaarheid
  • BBL Opleidingen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Coaching
© 2024 Doen Personeel  - Privacy & Cookies