De toekomst

Ons DNA

De toekomst

Er verandert de laatste jaren heel veel op het gebied van de arbeidsmarkt en met name de flexmarkt. Al die veranderingen vergen een heldere visie die al deze veranderingen samen brengen in een gestroomlijnd geheel wat past binnen onze organisatie.

In 2019 is er door Minister Koolmees een commissie ingesteld, de 'Commissie Regulering van Werk'. In de volksmond werd de commissie naar de naam van de voorzitter genoemd, namelijk 'Commissie Borstlap'. Deze kreeg van de overheid de missie mee om onderzoek te doen met als thema: 'In wat voor land willen wij werken?'. Het blijkt dat de huidige regels rondom werk niet meer passen bij de wereld anno 2020. De commissie heeft een uitgebreide aanbeveling gedaan in de vorm van een rapport waaruit langzaam de eerste veranderingen voortkomen. Uiteindelijk draait het erom dat we anders gaan leren kijken naar hetgeen wat ons gewoon is geworden, juist in de flexbranche.

Wij van DOEN! Personeel herkennen veel aanbevelingen uit het voornoemde rapport. Ergens voelden wij ons nooit thuis in de zogenoemde 'Flexmarkt'. Liever noemen wij onszelf 'Arbeidsintermediair', maar dat ligt niet zo lekker op de tong. Maar 'Uitzendbureau' ligt ons eigenlijk helemáál niet. We herkennen in onze branche de vele pijnpunten die zeker tijdens de Corona Pandemie sterk op de voorgrond kwamen. Werkgeverschap is voor ons heel belangrijk, we erkennen hiermee niet alleen de kracht daarvan maar ook zeker de verantwoording hierin.

Al jaren was het een doorn in het oog dat uitzendbureaus voor Oost Europese arbeidsmigranten niet alleen de regels wel heel ruim namen, maar ook zeker op alle fronten bewust en onbewust de normen en waarden van onze maatschappij ter zijde schoven of op zijn minst enorm oprekte.

Wij hebben als DOEN! Personeel een doordachte visie die eigenlijk al helemaal klaar is voor de toekomst. We zien daarom uit naar alle veranderingen die er worden doorgevoerd.

Onze praktische toekomst hebben we vastgelegd in 5 pijlers:


1. Flex verdwijnt, vaste aanstellingen zijn de norm
Flexibele arbeid gaat ten koste van de waarde en ontwikkeling van de medewerker. Wij kiezen bewust voor het realiseren van vaste arbeidsrelaties.

2. Van Uitzendbureau naar arbeidsintermediair
Als intermediair bieden wij geen uren maar bemiddelen we tussen partijen en ondersteunen we met kennis, kwaliteit en deskundigheid. Alleen op deze manier zijn we van toegevoegde waarde voor zowel opdrachtgever als werknemer.

3. Groeien naar volwassen vakkrachten
We zijn ervan overtuigd dat een medewerker niet alleen vanuit school een goede vakkracht wordt. Heel veel factoren in zijn of haar omgeving spelen een belangrijke rol. De belangrijkste factoren zijn waardering, erkenning en gezien worden. Wij geloven in een persoonlijke benadering, begeleiding en opleiding om vakkrachten te kunnen laten wortelen in hun persoonlijke dna.

4. We werken samen met bedrijven en werkzoekenden aan landurige arbeidsrelaties
Onze hulp stopt niet bij het leveren van de juiste persoon. We blijven graag investeren in de relaties die we aangaan. We leren onze klanten kennen en we maken de keuze om vaste medewerkers te werven die van groot belang zijn voor de bouwstenen van onze opdrachtgevers. Tegelijkertijd weten onze medewerkers dat ze via onze dienstverlening werken aan een mooie standvastige toekomst.

5. Werken om te kunnen leven, geen leven om te kunnen werken
Werk is ontzettend leuk. Maar het leven daaromheen is ontzettend belangrijk. Toch horen beide werelden in je eigen contextuele beleving. Het één moet passen bij het andere. Daarom moet er altijd een balans zijn in de dingen die je doet. Wij erkennen dat en werken aan passende werkvormen.

Direct advies?

Leo van Wijngaarden


Adviseur, Coach en teamcaptain

Tel: 088 - 200 3600
App: 06 - 36 21 53 27
Mail: leo@doenpersoneel.nl

Linkedin


DOEN! Academy logo

Wij investeren in jou!

  • Praktijkopleidingen
  • Veiligheids Certificaten
  • Ontwikkelingstrainingen
  • Weerbaarheid
  • BBL Opleidingen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Coaching
© 2024 Doen Personeel  - Privacy & Cookies